Artur Mas i Gavarró

Entrevista a Artur Mas i Gavarró (Barcelona, 1956). Economista i polític. Fou el 129è president de la Generalitat de Catalunya (2010-2016), així com president de la federació de Convergència i Unió (CiU), de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i des del 2016, del Partit Demòcrata Europeu de Catalunya (PDeCAT).

Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona va iniciar la seva activitat política el 1982, quan va entrar al Departament de Comerç Consum i Turisme de la Generalitat.  Regidor a l’Ajuntament de Barcelona, com a mà dreta de Josep Maria Cullel (1987-1995). Va ser conseller de Política Territorial i Obres Públiques (1995-1997), d’ Economia i Finances (1997-2001) i Conseller en Cap (2001-2003) de la Generalitat de Catalunya, en els governs de Jordi Pujol. Del 2004 al 2010 exercí de Cap de l’Oposició al Parlament de Catalunya. Fou durant aquest període on es va relacionar més intensament amb Pasqual Maragall.


Entrevistador: Josep Maria Muñoz
Durada: 42:09 min
Data: 30 de juny de 2016
Lloc: Arxiu Joan Maragall
Realització i producció: Benecé Produccions
Idioma: català


Entrevista a Artur Mas i Gavarró del Programa Llegat Pasqual Maragall està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial 4.0 Internacional de Creative Commons  


Testimonies

Collection of oral testimonies of people who have shared in different ways, parts of Pasqual Maragall's career.

This collection will be progressively expanded by incorporating new witnesses on a regular basis. The aim is to achieve a varied and complete vision of Catalan society at the end of the 20th century and the beginning of the 21st century with the figure of Pasqual Maragall as a point of reference.

The interviews are recorded with audiovisual media, and have been carried out by José María Muñoz, director of L'Avenç. The versions available online are abbreviated versions. Whole interviews can be consulted for research purposes in the Maragall Archive by contacting the Foundation.