Debates

Jornades Municipalistes

Renovem el país? La transició energètica i la qüestió territorialSuperat el primer repte de la transició energètica, el reconeixement de la seva necessitat, afrontem ara la dificultat de decidir sobre com fem aquesta transició. Al costat dels aspectes tècnics i d’enginyeria, cal buscar les fórmules per garantir que la transició energètica es du a terme de manera sostenible ambientalment, justa socialment, viable econòmicament i equilibrada territorialment. El  debat ha  de servir per ajudar a dissenyar accions que permetin assolir el model de transició energètica que atengui les demandes de tots els sectors socials.

És un acte gratuït en format online i presencial amb inscripció prèvia.

Inscripció per assistir a l'acte presencialment AQUÍ

Inscripció per assistir a l'acte en streaming AQUÍ

PROGRAMA

5 d'octubre - 9.00h a 10.30h - auditori CaixaForum Macaya

Introducció i moderació a càrrec de Joan López, membre del Grup d'Estudis sobre Energia, Territori i Societat (Gurb) de la UAB.

Taula rodona amb la participació de:

  • Sergi Saladié, professor del Departament de Geografia de la Universitat Rovira i Virgili.  
  • Joan Herrera, director d’acció ambiental i d’energia de l'Ajuntament del Prat de Llobregat 
  • Marta Morera, directora de l'Institut Català d'Energia (ICAEN) de la Generalitat de Catalunya.

La transformació de la ciutat és un cicle de debats organitzat per la Fundació Catalunya Europa amb la Fundació La Caixa i el Club de Roma i la Societat Catalana d'Ordenació del Territori, que rep el suport de l’AMB, la Diputació de Barcelona, i els ajuntaments de Barcelona, Santa Coloma de Gramenet, el Prat de Llobregat, Gavà i Sant Cugat del Vallès.